FAQ

Vid inbandningar i studion närvarar alltid en tekniker. Du behöver bara förbereda dig och ta dig till studion så sköter teknikern resten. Efter inbandningen levereras produkten till e-postadressen du angett vid bokningen. Du ansvarar själv för editeringen av inspelningen, om inte annat överenskommits på förhand. Mer information gällande inbandningen hittar du i Studions användarvillkor.

Om du vill skapa innehåll för Studio Soc&koms kanal ska du först kontakta ordföranden för nämnden för samhällskontakter vid Svenska social- och kommunalhögskolan. Berätta om din idé, hurdan typ av produktion du vill göra, hur många avsnitt det kan handla om och när du vill att innehållet ska publiceras. Först efter detta ska du boka inspelningstid i studion. Kontaktuppgifter och övrig information om processen hittar du på flamma.

Studion är belägen i Svenska social- och kommunalhögskolans byggnad på Snellmansgatan 12 i Helsingfors. Du hittar den på tredje våningen vid journalisternas övningsredaktion.

Du kan göra ändringar i din bokning eller avboka genom att klicka på ”cancel” eller ”edit” länken i din bokningsbekräftelse som skickats till din e-post. Där kan du uppdatera uppgifterna i bokningen, flytta din studiotid och även avboka tiden. Kom ihåg att din avbokning bör ske senast 24h före den bokade tiden.

I vanliga fall mottar vi bokningar för en timme åt gången. Det är även möjligt att boka studion för en längre tidsperiod vid överenskommelse, tex. i undervisningssyfte. Ifall du vill boka studion flera dagar i rad eller för en längre tidsperiod bör du kontakta studion här och beskriva ditt ärende.

En eller två gäster kan medverka på distans vid en inspelning. Detta görs via vMix Call eller Zoom. Ange i bokningsformuläret på förhand hur många personer som kommer att delta på distans så ger vi dig vidare insturktioner.

Ja. Studion möjliggör både inspelningar av webcasts (ljud och bild) och podcasts (ljud). Vänligen specifiera i din bokningsförfrågan en hurudan inspelning det rör sig om.

Ansvaret för innehållet i produktionerna ligger på den som bokar studion/är ansvarsperson för produktionen, inte på Soc&kom. Studio Soc&koms produktionsteam sköter utgivningen av produktionerna. Produktionsteamets kontaktuppgifter hittas här.